Dag 6 – Back to Yogya

3 augustus. Patty, Amber en ik werden wakker door de wekker. Eindelijk flink bijgeslapen. Inpakken voor de reis naar Yogya. Jasmijn en Peppijn hebben in de ochtend gewandeld. We hadden allemaal Nasi of Bami als ontbijt. Yummy.

Pep deed een powernap, de rest had nog wat tijd voor een korte wandeling. Even kort over de lokale markt markt. Hoe chaotisch alles ook gaat, het ziet er allemaal heerlijk uit. Alleen die vogelkooitjes zijn wij toch echt niet meer gewend.

Jasmijn en Amber zijn voor alle meisjes daar BEATIFUL!!! Met een hoop gegiechel.

Bij de check-out bij het Hotel staan de pottenbaksels van gisteren klaar zoals beloofd.

Java is al niet heel toeristisch maar het voelde nu alsof wij de allereerste toersisten waren die weer terug kwamen naar de Borubudur sinds covid.

Harry brengt ons naar Jogja. Of is het nu Yogja. Of Yogya. We zouden vandaag een dag vrij hebben maar we zijn vroeg dus wordt het schema wat aangepast.

We gaan naar een Wajong museum vlakbij het Kraton, waar het verhaal achter de schaduwpoppen wordt vertelt. Hoewel het een beetje chaotisch ging was deze meneer super enthousiast en kende flink wat Nederlandse woordjes. Het verhaal stamt uit het animisme en er zit er inderdaad veel wijsheid verscholen In de karakters, kleuren en de vormen.

Daarna gaan we naar ons hotel. Langs een drukke weg. Van weer een hele andere categorie dan het hotel in Magelang of bij het vliegveld. Na het inchecken bleek dat het hotel momenteel 4 elftallen van de Young Asia cup herbergt. Nog meer aandacht voor de meiden. Iets te veel.

We hebben een kleine StreetFood tour gedaan met soja bites, dumplings en bananen in een gefrituurd jasje.

Toen werd het erg warm. Patty en Amber wilden even uit de zon. Jasmijn, Pepijn en Sander hebben nog wat verder gewandeld door de stad. Er zat een CheeseCake winkeltje gerund door 3 meiden die super hun best deden. We hebben voor iedereen een slice meegenomen. Super leuk. Yogya is echt een studentenstad, en dat merk je aan dit soort winkeltjes.

We hadden ook nog wat honger en zijn bij een lokaal tentje wat gaan eten. Geen idee wat we bestelden. Niet alles was even geslaagd, maar prima te doen. Beetje risico nemen hoort erbij.

In de middag nog wat snacks bij het hotel en in de avond even iets anders dan mie en nasi. Vroeg in het mandje want morgen om 6:30 fris en fruitig aan het ontbijt.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *