Dag 21 – Canggu

18 augustus. Koffers inpakken voor Canggu. De laatste dag van de vakantie. We nemen dit keer een paardje voor de bagage en Jasmijn gaat mee. Bye bye Gili.

De terugreis gaat via Lombok, padangbai naar de haven. Dan naar Canggu. Bij het inchecken van de boot horen we dat we een uur vertraging hebben.

We besluiten om dan maar even wat te drinken bij Mowies. En drinken wordt eten aangezien we waarschijnlijk niet voor 16.00 in Canggu zijn. Het ziet er heerlijk uit en het smaakt ook heerlijk. Voordat we het weten is het alweer tijd.

De snelle boot lijkt nu een stuk sneller nu alle motoren het doen. Maar het weer is slecht en de wind komt uit een ongunstige richting. Hierdoor kan niet de kortste route genomen worden. Met enorme klappen knalt de boot op het water. Delen van de airco vallen uit het plafond. Het voelde niet helemaal fijn.

Om 15:45 zitten we in ons busje naar het hotel in Canggu. Het is maar 22km maar we doen er 2 uur over: de echte Indonesië belevenis.

Het is een fijn Hotel met alles erop en eraan. Niet het mooiste hotel, maar prima. We kunnen heel even uitrusten en dan een restaurantje opzoeken. De reis hakte er best in dus het eerste restaurant, Pali, voldoet.

Dit bleek een voltreffer. Hoewel het jammer was dat ze niet meer alles hadden wat we eigenlijk wilden bestellen was hetgeen dat we wel konden krijgen echt super. Lekkere Sateh. Lekkere Nasi Campur met Rendang en Lekkere Short Ribs (op z’n balinees natuurlijk).

Het toetje was balinees. Aparte warme kokospap met zout en zoet. Of zwarte pudding. Ik vond het wel lekker alleen veel te veel.

Volgens sommigen van ons was dit het beste restaurant, en volgens de rest een goede tweede plaats.

We maken het niet laat. Morgen wordt een pittige dag. Of eigenlijk… morgen worden twee pittige dagen. Het zit er op. Een onvergetelijke reis.

Dag 22/23 – De terugreis

Dag 20 – Schildpadden


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *