Dag 20 – Schildpadden

18 augustus. Ik ben vroeg opgestaan om de sunrise te bekijken. Hij komt op vanachter lombok. Doordat daar bergen zijn ligt het echte en mooie moment al eerder. De lucht en bewolking worden geel rood en dat weerspiegelt op het water en het natte zand. De zon zelf zie je nog niet omdat die achter de bergen komt. Veel foto’s gemaakt.

Daarna vroeg ontbijt want er staat een snorkeltrip op het programma. We worden opgehaald en naar ons bootje gebracht. Dan varen we in 20 minuten naar de eerste stop op Gili Meno. De gids zegt de grote groep toeristen te willen vermijden en heeft zo z’n eigen plekjes. Hij zwemt zelf mee en binnen no- time is het raak. Een grote schildpad zwemt op z’n dooie gemakje voorbij. Later bleek dat het de eerste van velen was.

Helaas haken Pepijn (tattoo) en Amber (pijn aan ogen) af. We gaan naar de volgende spot op het rustige Gili Meno. Veel koraal en wederom schildpadden. Deze kwam zelf dichtbij. Dan maken we de overtocht naar Gili T. Het party eiland. Dit was toch wat drukker, ook door het tijdstip. En weer was het raak alleen worden de beesten hier toch meer opgejaagd. Alles voor de go-pro foto ipv rustig zwemmen naast zo’n mooi dier.

Er is een beeldentuin onderwater. Maar zwemmen in het onderwater museum was gewoon lachwekkend zo enorm druk. Na een paar tellen keren we om. Tijd voor lunch. Daarna is er nog tijd voor 1 duik. Veel koraal en minder vis maar wel mooi en rustgevend. Behalve als je plots een slok water binnenkrijgt. Proest.

De trip zit er op. Terug naar het huisje. Patty en Jasmijn bereiden zich fysiek en mentaal voor op hun tattoo. Amber en ik gaan naar zee. Het is niet al te zonnig maar eigenlijk precies goed.

Dan is het zo ver. Jasmijn en Patty gaan voor de tattoo. Jasmijn krijgt een ‘verdoving’.

Het ging sneller dan bij Pepijn. De meiden zijn er blij mee


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *