Dag 17 – Wandelen in de omgeving

15 augustus – We worden iets later dan normaal wakker. Het ontbijt is ook pas vanaf 8 uur. We hadden geen airco dus het was warm. Als we wakker worden regent het flink en zien we alleen nog maar de rijstterassen voor de deur. De bergen zijn verdwenen in de mist.

Eerst even wat eten. A la carte ontbijt. Het is alweer snel opgeklaard. We downloaden een wandelroute van wikiloc. Pepijn durft het niet aan maar de rest gaat mee.

Het eerste stuk is goed te doen. Soms verhard, later onverhard. Na ongeveer een half uur worden we een rijstveld ingestuurd. Het voelt niet helemaal de bedoeling maar we gaan door. Tot het punt dat we dachten dit kan het niet zijn. Stiekem wel een hele mooie wandeling door het kleine dorpje en kleine paden. Maar we besluiten op 1/4 van de wandeling om te keren.

Thuis moeten we verkassen naar onze nieuwe kamers. Minder uitzicht, maar beter onderhouden.

Vanmiddag proberen we de wandeling toch nog een keer maar dan andersom. Dit keer houdt Amber het voor gezien. Het is een schitterende route langs heuvels, jungle en rijstvelden. Maar vanaf een bepaald punt wel glibberig en smal. Met handen en voeten zetten we door. Een lachend oud vrouwtje haalt ons in. Die zal gedacht hebben… wat een prutsers. Ze plukt overal groente en vruchten en is zo vlug als water.

We lopen te vaak vast. Het is voor ons vrijwel onbegaanbaar, dit moet echt met iemand die hier vandaan komt. Tenminste als we voor vanavond weer in de bewoonde wereld willen uitkomen. We draaien om. Helaas begeeft mijn slipper het waardoor ik op blote voeten terug moet. Op zich is de bodem niet vervelend om op te lopen.

Boodschappen doen in Sidemen is een uitdaging. Er is vrijwel niets.

In de avond hebben we een ander Restaurant gevonden. Bebek. Eend dus. Het was lekker.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *